Deze tijd is volop aspergestijd, dus snel aan de slag.
Nodig :
8 duimdikke asperges
8 plakjes gerookte zalm
1 foelieblad of mespunt gemalen foelie
klont roomboter
toefjes veldsla
nodig voor de vinaigrette :
1 dl olijfolie
1,5 eetlepel gember (kan ook geconfijnte gember)
1 puddinglepel gembersap of gembersiroop
1 theelepel Dyon mosterd
sap van1 limoen
peper en zout
Bereiding :
Blender alle ingrediƫnten voor de vinaigrette in een keukenmachine tot een homogene saus. Schil de asperges en kook ze met wat zout, klont boter en de foelie beetgaar in ongeveer 10 minuten. Snij zoveel van de onderkant af zodat ze allemaal gelijk zijn van lengte. Leg ze 1o minuten in de vinaigrette. Laat ze dan uitlekken op een rooster. Rol in ieder op maat gesneden plakje zalm 1 asperge. Maak de veldsla aan met een beetje van de vinaigrette en dresseer de sla op de borden. Garneren met de asperges en tot slot nog wat besprenkelen met de vinaigrette.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten