08 mei 2011

Gegratineerde asperges met spinazie

Heerlijke variatie op "gewone" aspergerecepten.



Ingrediƫnten voor 4 personen:
2 kg asperges
peper en zout
250 ml melk
40 g boter
50 g bloem
2 kg spinazie
2 eetl. olijfolie
nootmuskaat
2 eidooiers
100 g geraspte jongbelegen kaas
2 eetl. geschaafde amandelen

Voorbereiding:
Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant. Kook de asperges in water met zout 12-15 minuten en vang bij het afgieten 250 ml kookvocht op. Meng het kookvocht met de melk. Smelt de boter zonder dat deze kleurt. Voeg de bloem toe, roer goed en laat dit 3 minuten garen. Voeg de melk met het kookvocht in gedeelten toe en roer totdat een dikke gebonden saus ontstaat. Laat de saus zachtjes 10 minuten koken. Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereiding:
Roerbak de spinazie in de hete olijfolie en laat de groente slinken en het vocht verdampen. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer de eidooiers los en schep ze met de kaas door de saus. Leg de asperges naast elkaar in een ovenschaal. Schep de spinazie erop en verdeel de saus erover. Gratineer het gerecht in het midden van de oven in ca. 15 minuten. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan en verdeel ze over het gerecht.

Italiaanse variatie:
Neem geraspte Parmezaanse kaas, roer door de spinazie flink wat pesto en bestrooi het gerecht met geroosterde pijnboompitjes. Net weer wat anders.

Wijn:
Wij kozen voor Sauvignon Blanc uit Chile (gekocht bij de Lidl en smaakte fantastisch)

Bron : Boodschappen van de Jumbo

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...