26 april 2006

Tagliatelle met groene asperges en parmaham

Ingrediƫnten :
350 gr tagliatelle
700 gr groene asperges
300 gr parmaham, dun gesneden
300 ml slagroom
4 teentjes knoflook
2 el groene olijfolie
3 el basilicum, 3 el peterselie
150 gr verse parmezaanse kaas



Bereiding :
Snijd het onderste stukje van de asperges af, en snijd ze daarna in stukken van 3 centimeter. Breng in een pannetje wat water aan de kook en blancheer hierin de asperges gedurende 8 minuten. Doe de slagroom in een pan. Voeg er drie hele teentjes knoflook aan toe en breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat het heel zachtjes doorkoken tot de knoflook zacht is. Neem de pan van het vuur en haal de knoflook eruit (deze heb je niet meer nodig)

Kook vervolgens de tagliatelle `al dente´ volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de olijfolie in een pan en pers hierin het vierde teentje knoflook uit. Fruit de knoflook even en voeg vervolgens de slagroom en de fijngehakte peterselie en basilicum toe. Breng de saus op smaak met peper en roer er de repen parmaham in stukken door. Meng nu de tagliatelle door de saus en maak het af met de asperges en vers geraspte parmezaanse kaas.

Bron : Bertolli

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...