14 april 2006

Bourbon on a cloud

De Canadese versie van tiramisu, is voor 6-8 personen



Nodig :
3 blaadjes witte gelatine
350 gr fijne tafelsuiker
6 eieren, gesplitst
3,5 dl Bourbon of Ierse whisky (moet een zoetige soort zijn)
6 3/4 dl slagroom
1 pakje lange vingers รก 250 gram
50 gr pure chocolade

Bereiding :
Breng in een pan water aan de kook en hang er een iets grotere schaal boven. Week de gelatine in ruim koud water ongeveer 5 minuten. Klop in de kom boven het kokende water 175 gr suiker met de dooiers dik en schuimig. Voeg 1,5 dl whisky in een straaltje al kloppend toe en blijf kloppen zodat het mengsel bindt (niet koken)
Knijp de gelatine uit, los hem al roerend op in de vla. Klop de eiwitten stijf en voeg in beetjes de rest van de suiker toe. Blijf kloppen tot een stevig, zwaar schuim ontstaat. Schep de vla er in delen door en laat het afkoelen.
Klop 4,5 dl slagroom stijf en spatel deze door de afgekoelde vla. Leg de lange vingers in de schaal, bedruip ze met de rest van de whisky en giet de dikke vla erover. Strijk de bovenkant glad en laat het gerecht ongeveer in 6 uur in de koelkast opstijven. Klop de rest van de slagroom stijf en schep deze op de gerecht. Schaaf de chocolade erover en verdeel het gerecht in rechthoeken. Je kan ook mooie glazen bakjes of coupes nemen en per persoon het gerecht serveren.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...