10 maart 2006

Kabeljauwschoteltje uit de oven

Ingrediƫnten :
4 eetl olijfolie
2 grote uien, gesnipperd
4 stukken kabeljauwfilet (kan vers, maar ook diepvries)
2 eetl citroensap
zout, versgemalen peper
1,5 dl droge witte wijn
8 zongedroogde tomaatjes
4 eetl bieslook en 4 eetl peterselie, fijngehakt
4 beschuiten, verkruimeld
50 gr geraspte belegen kaas

Bereiding :
Verwarm de oven voor op 175 gr C. Verhit 1 eetl olijfolie in een koekepan en fruit de uien glazig. Verdeel deze over een ovenschaal. Wrijf de vis in met citroensap, zout en peper en leg ze op de ui. Schenk de wijn op de bodem.
Snijd de tomaatjes in heel dunne reepjes en verdeel ze met de kruiden over de vis. Strooi hierover de verkruimelde beschuiten en kaas en sprenkel de overige olijfolie erover.
Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de vis in 15/25 minuten gaar en bruin worden. (Verse vis is iets eerder gaar dan diepgevroren)

Lekker met worteltjes en krieltjes.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...