10 januari 2006

Cannelloni met spinazie en ricotta


Ingrediƫnten voor 2 personen :
pak diepvries bladspinazie van 450 gram
doosje ricotta van 250 gram
2 eetlepels basilicum, fijngehakt
75 gram gorgonzola, heel fijn verkruimeld
versgemalen peper, nootmuskaat
12 rolletjes cannelloni (Grand Italia)
1 pot sugo casa van 650 gram met Italiaanse kruiden (Grand Italia)
1 bolletje mozzarella, in plakjes

Bereiding :
Verwarm de oven voor op 200 gr C. Laat de spinazie heel goed ontdooien en druk in een zeef het vocht eruit, hak ze daarna iets fijner.
Meng in een kom de spinazie met de ricotta, basilicum en gorgonzola. Voeg naar smaak peper en nootmuskaat toe. Doe dit mengsel in een spuitzak met grove mond en vul de rolletjes. Roer iets water door de saus. Schenk iets van de saus in een lage ovenschaal, leg de rolletjes erop en schenk de rest van de saus erover. Let op : de rolletjes mogen niet te zien zijn, anders worden ze echt niet gaar. Verdeel de mozzarella erover. Bak het gerecht in ca. 35 minuten gaar en goudbruin.

Serveren :
Een lekker frisse salade van sla, tomaat, paprika en pijnboompitten erbij serveren. Kies voor een Italiaanse dressing, b.v. Ceasar of Thousend Islands of neem balsamico-azijn, Italiaanse olijfolie, beetje suiker en peper en zout.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...