Ingrediënten :
arachideolie
1 kg grote vastkokende aardappels (Biologisch)
zeezout
Materialen : frituurpan, keukenpapier
Bereiden :
Olie in frituurpan (of friteuse) verwarmen tot 150 ºC. Aardappels wassen en in de lengte in grove stukken snijden, zodat grote, dikke frites ontstaan. Frites in ruim water enkele malen spoelen om zo veel mogelijk zetmeel kwijt te raken (daar worden ze lekker knapperig van). Goed droogdeppen. Vergiet met dubbele laag keukenpapier bekleden. Frites in kleine porties 5-6 min. voorbakken, zodat ze gaar worden maar nog niet kleuren. Frites met schuimspaan uit olie scheppen en in vergiet goed laten uitlekken.
Olie tot 175 ºC verhitten. Frites nogmaals in kleine porties frituren tot ze na ca. 3 min. goudbruin en krokant zijn. Frites met schuimspaan uit olie in warme schaal scheppen, met zeezout bestrooien en een paar keer omschudden. Direct serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten