08 oktober 2005
Tomatentaart
Ingrediënten :
3 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
2 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels Dijon mosterd
3 takjes tijm
6-8 tasty tom tomaten, in dikke plakken
2 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
Materialen : quichevorm (doorsnede 22 cm), ingevet
Bereiden :
Oven voorverwarmen op 200 °C. Plakjes deeg op elkaar op met bloem bestoven werkvlak leggen en uitrollen tot dunne ronde lap van ca. 24 cm. Ingevette quichevorm bekleden met deeg, deeg aan randen goed aandrukken. Crème fraîche en mosterd door elkaar roeren en over taartbodem uitstrijken. Tijmblaadjes van takjes rissen en zout en peper naar smaak erover strooien. Tomaten dakpansgewijs in cirkels in vorm leggen. Met zout en peper bestrooien en basilicumolie erover druppelen. Taart 1 richel onder midden van oven schuiven en in 25-35 min. goudbruin en gaar bakken. Laten afkoelen tot lauwwarm.
Serveren :
Als u de taart lauwwarm of koud serveert, kunt u de taart garneren met een verse kruidensalade: meng vlak voor het serveren blaadjes basilicum en munt met grofgehakte peterselie, wat bieslook en enkele druppels citroensap en olijfolie. Schep de salade in het midden van de tomatentaart.
Tip : De taart is ook geschikt als hoofdgerecht. Leg dan onder de plakken tomaat 150 gram brie in plakken.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Appelcake uit de Russell Hobbs
Wat heb je nodig : 3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...
-
We hebben al een tijdje geen vis gegeten, dus het is hoogtijd om een receptje op te duikelen voor morgen (maandag). Het is een gemakkelijk r...
-
In een artikel over Paul de Leeuw vond ik onderstaand recept wat zijn schoonmoeder altijd maakte, net weer iets anders als mijn eigen recept...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten