24 oktober 2005
Herfstsalade met warme geitenkaas
Ingrediƫnten :
60 g gepelde walnoten 1,5 eetl. olijfolie 1 theel notenolie klein trosje druiven 1 kleine appel 1 kleine ui 1 kropje eikenbladsla 1 theel. notenolie 2 of 4 sneetjes mueslibrood of rozijnenbrood 150 g verse geitenkaas 2 takjes tijm of 1 theel. gedroogde tijm 2 theel. honing zout uit de molen ± 1 dl mosterdvinaigrette
Voorbereiding :
Rooster de walnoten met de olijfolie :
Verwarm de olie in een gietijzeren of grofaluminium pannetje, met op de bodem de walnoten, langzaam op halfhoog vuur. Bak ze onder regelmatig omschudden tot ze goudbruin zijn en knapperig worden, voeg event een theelepel notenolie toe en daarna nog 1 minuut omscheppen op het vuur. Schud ze op een dubbel laagje keukenpapier om af te koelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de druiven (en wip de pitjes eruit). Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in dikke driehoekjes. Halveer de ui en snijd de helften in flinterdunne halve ringen, duw de laagjes los. Haal de slabladeren los. Gebruik de kleine blaadjes heel, stapel de grotere op elkaar en snijd ze in brede repen.
Mosterddressing : schep in een potje (met deksel) 1 theel. versgemalen zeezout, 1 teen knoflook uit de pers, 1 theel. Zaanse mosterd, 1 eetl. witte wijnazijn en 4 eetl. (groene) olijfolie. Voeg naar smaak eventueel wat peper toe. Laat gerust de knoflook weg, als u daar niet van houdt. Draai het potje dicht en schud het mengsel flink door elkaar.
Bereiding :
Bestrijk de sneetjes brood dik met de geitenkaas. Pluk de tijmblaadjes af en bestrooi de kaas ermee. Druppel de honing erover en een theelepel notenolie. Bak de kaasbroodjes in 10-12 minuten goudbruin en knapperig. Verdeel de sla over de borden. Meng druiven, appel, ui, zout en walnoten en bestrooi de salade hiermee. Druppel de vinaigrette over de salade. Leg op elk bord een sneetje brood met warme, zachte geitenkaas.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Appelcake uit de Russell Hobbs
Wat heb je nodig : 3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...
-
We hebben al een tijdje geen vis gegeten, dus het is hoogtijd om een receptje op te duikelen voor morgen (maandag). Het is een gemakkelijk r...
-
In een artikel over Paul de Leeuw vond ik onderstaand recept wat zijn schoonmoeder altijd maakte, net weer iets anders als mijn eigen recept...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten