08 oktober 2005

Aardappelgratin

Ingrediƫnten voor 6 personen :
1 kg aardappelen (bintjes)
3-4 dl hete melk
100 g boter
70 g pijnboompitten
200 g uien, grofgesneden
3 eetl olie
750 g rundertartaar
4 rijpe tomaten. ontveld en in stukken
100 g krenten
3-4 eetl fijngesneden peterselie
1 tl gemalen komijnzaadjes
1 tl milde paprikapoeder
zout, peper
1 eidooier, losgeklopt

Bereiding :
Kook de aardappels gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen. Fijnstampen met de melk en boter tot een romige puree. Rooster de pijnboompitten goudgeel in een droge koekepan. Bak de uien op zacht vuur 5-8 minuten in de olie. Voeg het vlees toe en bak het circa 10 minuten onder regelmatig omscheppen. Voeg de tomaten, krenten, peterselie, komijn, paprikapoeder, pijnboompitten en zout en peper naar smaak toe. Schep de helft van de puree in een ovenschaal, schep daarop de vleesvulling en dek deze af met de rest van de puree. Bestrijk de bovenkant met eidooier en bak het gerecht circa 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 grC tot de bovenkant gegratineerd is.
Serveer er een groen salade bij of gekookte spinazie.

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...