27 september 2005

Zuurkool op eigen wijze

Voor 2 personen nodig :

pakje wijnzuurkool
1 kg kruimige aardappels
2 ons spekjes om uit te bakken
1 blikje ananasstukjes
1 banaan
1 rode paprika in reepjes
1 rookworst
handje geroosterde pijnboompitten
paar eetlepels sour cream, warme melk, zout en peper

Hoe maak je het :
Spekjes uitbakken, de laatste 5 minuten de paprika erbij doen en zachtjes meebakken. Aardappels schillen in vieren snijden en opzetten met water en zout, aardappels moeten half onder staan. Zodra het kookt de zuurkool erop leggen en de rookworst in het plastic. Als de aardappels na zo'n 15 minuten gaar zijn, de worst eraf halen in plakjes snijden. Aardappels en zuurkool door elkaar stampen met de warme melk en het zout en peper. De spekjes, een beetje spekvet, de paprika, sour cream, pijnboompitten, ananas en banaan erbijdoen. Laat alles heel goed warm worden op een warmhoudplaatje.

Voor een variatie van deze stamppot, klik hier

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...