30 september 2005

Bill Granger

Kookboek op mijn "to do list"



Omschrijving :
Eten met het gezin, met vrienden of gewoon met z'n tweeën moet voor iedereen gezellig en ontspannend zijn, dus ook voor de gastheer of -vrouw. De Australische kok Bill Granger laat men zijn no-nonsense benadering van koken zien, hoe je op een eenvoudige, niet-tijdrovende manier bijzondere gerechten kunt maken. De recepten, met multiculturele invloeden, zijn even eigentijds als Bills benadering van koken. En alle maaltijden komen aan bod: van een heerlijk ontbijt en een smakelijke lunch tot een exclusief diner. Man in de keuken is dan ook méér dan een kookboek van een man voor een man, het is een kookboek voor iedereen die op een relaxte manier wil genieten van lekker eten en goed gezelschap.


Recensie :
Voor de Australische kok Bill Granger is thuis koken en eten met familie en vrienden steeds belangrijker geworden. Vandaar dit kookboek waarin hij recepten geeft voor ontbijten, lunches, theetijd en diner. Het zijn hedendaagse, min of meer bekende recepten die voor koks met wat ervaring goed uitvoerbaar zijn. Niet alles is snel klaar maar Granger wil met zijn recepten aantonen dat lekker koken voor familie en vrienden de tijd en de moeite loont. Zijn kookstijl is wel Australisch: een soort fusionkeuken, geïnspireerd door de Britse keuken en met mediterrane, Oost-Aziatische (Japanse accenten). De ingrediënten zijn niet typerend voor een man of speciaal op mannen gericht; het zijn aardige, actuele gerechten die prachtig werden gefotografeerd in kleur. De vertaling is goed, alleen werden zo nu en dan Britse maateenheden weer onhandig strikt vertaald. Tot slot een beknopte literatuuropgave en een register.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...