Wat heb je nodig :
60 gr boter*2 uien ragfijn gesnipperd*2 teentjes knoflook ragfijn gehakt*3 eetl tomatenpuree*halve theelp paprikapoeder*50 gr bloem gezeefd*1,75 ltr runderbouillon*paar takjes verse tijm*1 groot of 2 kleine blikken ravioli (met vleesvulling) in tomatensaus*paar eetl grof gehakte peterselie*geraspte kaas (Parmezan of pastakaas)
Bereidingswijze:
Verhit een pan met dikke bodem * Laat de boter er heet in worden * Voeg de uien toe en laat ze op niet al te hoog vuur 3 min fruiten * Voeg de knoflook toe en dan na 1 minuut tomatenpuree en papr poeder * Roer alles krachtig door * Voeg de bloem toe in een en blijf dan roeren tot er een egale smeuiige massa is verkregen * Voeg onder voortdurend roeren de bouillon toe * Blijf roeren tot de soep licht is gebonden * Voeg dan de tijm toe * Houd de soep 10 min tegen de kook aan * Doe er dan de ravioli bij * Warm alles door tot de ravioli door en door warm is * Verwijder dan de tijmtakjes. Let op : onder geen beding de soep laten koken !!
Serveertips:
Dien de soep op in grote kommen * Strooi de peterselie er over * Geef de kaas apart erbij * Als je deze soep als hoofdgerecht serveert is het lekker om (zelf afgebakken) ciabatta of focacciobrood belegd met Pardanokaas of gerookte kipfilet en eikenbladsla en tomaten hierbij te geven.
Bron : PZC 2001
Geen opmerkingen:
Een reactie posten