29 augustus 2005

Pesto tips

Pesto Genovese :

Gegrilde tomaatjes
Bestrijk halve tomaatjes met wat pesto, zet ze in een bakblik en strooi er wat versgerapste Parmesaan over. Onder een hete grill 10 minuten roosteren tot ze goudbruin zien.

Italiaanse groenten
Een snel Italiaans tintje geven aan sperciebonen, prei en broccoli doe je door na het afgieten er1 of 2 eetlepels pesto doorheen te roeren.

Geurige pasta
Serveer pasta als bijgerecht door er samen met een scheutje olijfolie er een flinke eetlepel pesto doorheen te doen. Lekker kruidig !

Pesto Rosso :

Pesto jus met pit
Maak eigengemaakte jus af met een lepel pesto en wat druppels limoensap.'

Tomatensoep Italiano
Doe wat extra vergine olijfolie en een eetlepen pesto door de soep. Met wat versgeraspte Parmezaanse kaas wordt dit een feest.

Italiaanse gehaktsaus
Een snelle gehaktsaus krijgt een Italiaans tintje als er een paar lepels pesto doorheen wordt gemengd.

Italiaanse tosti's
Als je wat pesto op het beleg van de tosti strijkt, wordt het een Panini's i.p.v. een tosti.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...