De nieuwsbrief van Life & Cooking bracht weer leuke dingen o.a. deze pasta weetjes en een lekker recept van tagliatelli en een aardbeientoetje. Tagliatelli heb ik al op verschillende manieren gegeten, maar dit is weer net ietsjes anders. Er is ook nog een voorgerecht, maar dat vond ik persoonlijk niet zo. Wil je toch even kijken, klik dan hier.
De perfecte pasta! ....
Pasta is heerlijk, tenminste als je hem goed klaar maakt. Voor een lekkere, beetgaar gekookte pasta, hoef je maar op een paar kleine dingen te letten en succes is dan altijd gegarandeerd. Als je te werk gaat met deze Life & Cooking tips dan kán het gewoon niet mislukken!
Pan & vergiet
Gebruik het liefst een grote maar lichte pan. Zo wordt het niet te zwaar wanneer je de pasta uitgiet. Zorg verder voor een stevig vergiet dat goed blijft staan.
Water
Dan gaat het erom om genoeg water aan de kook te brengen. Reken per 100 gram pasta 1 liter water, met een minimum van 3 liter water en een maximum van een 1 kilo pasta in dezelfde pan.
Zout
Het water moet ruim gezouten zijn, anders wordt de pasta flauw, en op het bord zout toevoegen is bij pasta niet lekker. Doe het zout in het water vlak voordat het kookt. Wacht tot het water weer kookt voor je de pasta vervolgens in de pan doet.
Koken
Doe alle pasta in één keer in het kokende water, leg dan het deksel op de pan zodat het water snel weer kookt en haal het deksel eraf zodra het opnieuw kookt. Roer de pasta met een vork eventjes los.
De kooktijd
De kooktijd hangt af van de dikte en de versheid van de pasta. Hoe dunner en verser, hoe eerder de pasta gaar is. Er is maar één manier om dat te controleren: proeven. De pasta moet nog wat 'beet' hebben. 'Al dente' noemen de Italianen dat: je moet pasta (letterlijk dus) aan de tand voelen.
Afgieten
Giet de pasta af zodra hij gaar is. Niet onder de koude kraan afspoelen want dat gaat ten koste van de smaak! Schud het vergiet krachtig om het water uit de pasta te laten lekken en roer dan direct de saus er door.
Tagliatelle
Benodigdheden :
400 g tagliatelle
2 teentjes knoflook
1 bos bieslook
100 g spekblokjes of bacon
4 eieren
2 dl Blue Band Finesse voor koken
zout, versgemalen peper
150 g versgeraspte Parmezaanse kaas
bereiding :
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Pel en snipper de knoflook. Knip de bieslook. Bak de spekblokjes met de knoflook in een koekenpan. Klop de eieren los met de room, geknipte bieslook, zout en peper. Giet de pasta af en doe het terug in de pan. Meng de spekblokjes, 100 g kaas en het eimengsel erdoor. Zet de pan nog even kort op het vuur en schep om tot het gerecht warm is (verhit niet te lang, het eimengsel en de kaas moeten om de pasta gaan plakken, maar wel smeuïg blijven). Serveer direct met extra kaas.
Aardbeien vin Santo
Benodigdheden
250 g aardbeien
1 glas Vin Santo (zoete Italiaanse wijn) of 0,5 dl amandellikeur
1 dl slagroom
1 eetlepel poedersuiker
8 cantuccini koekjes (amandelkoekjes)
4 eetlepels mascarpone
extra nodig: 4 kleine glazen
Bereiding
Maak de aardbeien schoon, halveer ze en marineer ze een half uurtje in de wijn.Klop de slagroom lobbig met de poedersuiker. Hak de koekjes tot grove kruimels. Roer de mascarpone los met een scheutje vin santo en schep de geklopte slagroom erdoor. Schep de aardbeien in de glazen, schep het mascarponemengsel erop en bestrooi met de koekkruimels.
Dit wordt genieten................
Geen opmerkingen:
Een reactie posten