Vandaag kreeg ik een smakelijk recept toegemaild. De komende week ga ik deze uitproberen, maar er was al een melding dat het echt lekker was, dus meteen geblogd.
Boodschappen :
voor 5 of 6 personen : Kipfilet, kleine eters 1, grote eters 2 stuks
peper en zout
sambal, klein potje gebruik 3/4 of helemaal (het is tenslotte hete kip)
1 eetl bruine basterdsuiker
1 lepeltje maizena in wat water om de saus te binden
boter
halve soepkom met halfom ketjap en water
teentje knoflook
flesje koksroom
Bereiding :
* Eerst de kip naar eigen smaak kruiden
* Boter laten smelten
* De helft van de sambal erbij doen
* De kip bruineren
* Kip uit de pan halen
* Grote eetlepel basterdsuiker erbij
* Teentje knoflook en evt de rest van de sambal
* Halve soepkom water en ketjap (samen een half)
* Kip terug in de pan en laten sudderen
* Voor het opdienen binden met maizena en koksroom.
Serveertips :
Dit is een heerlijk recept met rijst/frietjes, salade, erwtjes en vruchten (ananas of perzik).
En wat er ook lekker bij is, is natuurlijk een goed glas wijn.
Met dank aan Ludy Geurtsen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten