uit zijn kookboek "Meer recepten uit de snelle keuken" :
***** Taco's met chili uit de kroeg *****
Nodig : 1 eetl plantaardige olie; 1 fijngesnipperde ui; 2 fijngehakte tenen knoflook; 2 verse rode pepers, zonder zaadjes, fijngehakt; 1 pond rundgehakt; 2 theel Chinese vijfkruidenpoeder; 1 blik kidneybonen van 400 gr, uitgelekt; 1 blik gepelde tomaatblokjes van 400 gr; 150 ml sterke koffie; zout en versgemalen peper; 8 tacoschelpen en reepjes sla, zure room en paprikapoeder om te serveren.
Bereiding : Verhit de olie en fruit hierin de ui, knoflook en pepers 3-4 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Doe het gehakt en het vijfkruidenpoeder erbij en bak alles onder voortdurend roeren nog eens 3-4 minuten tot het vlees begint te bruinen.
Doe de kidneybonen, tomatenblokjes en koffie erbij. Breng alles aan de kook en laat het mengsel 20 minuten pruttelen tot het dik en tamelijk donker van kleur is. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Vul de tacoschelpen met reepjes sla en een bergje van het chilimengsel. Schep er wat zure room op, bestrooi met paprikapoeder en serveer het direct. Voor de liefhebbers een koel glas bier.
en
***** Olé Mexicaanse nacho's *****
Nodig : 1 zak tortillachips van 150 gr; 200 gr gepelde tomaat in blokjes, uit blik; zout en versgemalen peper; 4 bosuitjes, in dunne ringetjes; 2 milde verse rode pepers, dungesneden; 50 gr cheddar, gerasp; 150 ml zure room.
Bereiding : Verwarm de grill voor. Doe de tortillachips in een grote vuurvaste schaal. Schep de blokjes tomaat erover en breng alles op smaak met zout en peper. Bestrooi met de ui, pepers en de kaas.
Zet de schaal 5 minuten onder de grill tot de kaas begint te smelten en te bubbelen. Serveer het warm, met een beetje sure room bij elke hap.
Tip : gebruik ook eens jalopeno-pepers in dunne reepjes en varieer met de soort chips.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten