Recept van de week van vlees.nl
Ingrediënten :
500 g varkensgehakt• 25 g rucola• ½ theelepel worcestershiresaus• snufje zwarte peper (versgemalen)• 50 g boter• 4 broodjes (bagels of hamburgerbroodjes)• 1½ dl olijfmayonaise• 3 sjalotjes (fijngesnipperd)• 2 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt)• snufje zout• 2 vleestomaten (in plakken)• 1 eetlepel pesto (groene)Bereidingstijd: 20 minuten
Bereiding :
1. Verwarm de oven voor op 175°C. Kneed in een kom gehakt, sjalot, peterselie, worcestershiresaus, zout en peper goed door elkaar. Vorm 4 hamburgers van het gehaktmengsel.2. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak hierin de hamburgers in ca. 10 minuten rondom bruin. 3. Verwarm ondertussen in het midden van de oven de bagels ca. 5 minuten. Roer in een kom de olijfmayonaise en pesto door elkaar.4. Snijd de bagels open en besmeer deze licht met boter.5. Verdeel de bagels over 4 borden. Beleg elke bagel met rucola, een hamburger, tomaat en pestomayonaise.Lekker met koolsalade en Franse frietjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten