26 juni 2005

Curry met peultjes

"Matter chilka" is een bekend vegetarisch groentegerecht uit de Indiase keuken, dat als hoofd- en als bijgerecht kan worden opgediend. Het is een basisrecept voor curries met verschillende groenten.



Ingrediƫnten voor 3 personen :
500 gr peultjes
2 eetl ghee of arachideolie
1 grote ui gesnipperd
2 rode paprika's in reepjes
1 eetl fijngeraspte gemberwortel
1 tl kurkuma; 1,5 tl zout; 1,5 tl; 1,5 tl garam massala; 0,5 tl pimentpoeder
4 grote rijpe Italiaanse tomaten in reepjes en ontveld
4 grote aardappelen (samen 350 gr) in partjes geschild (geen afkokers)
fijngesneden koriander naar smaak en wat om te garneren

Bereiding :
Maak de peultjes schoon, was ze en laat deze goed uitlekken
Verhit in een wok de ghee of olie, voeg de uit toe en schep deze enkele malen goed om. Doe er dan bij : de paprika, gemberwortel en kurkuma.
Laat alles onder voortdurend omscheppen ongeveer 3 minuten zachtjes fruiten. Voeg daarna zout, overige kruiden, koriander, tomaten en aardappels toe en 2 dl kokend water. Goed omscheppen dat de kruiden verdelen. Temper het vuur en laat alles 20-25 minuten met het deksel op de pan zachtjes sudderen. Neem 5-8 minuten voor het einde het deksel eraf zodat het nog overgebleven vocht is verdampt.

Serveer alles in een voorverwarmde schaal en garneer met koriander. Hierbij is naanbrood of ander Indiaas brood erg lekker, gele rijst of jamijnrijst en een komkommersalade.

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...