01 mei 2005

Met geitenkaas gevulde kipfilet en honingjus



Heerlijk recept !!

Ingrediënten :
1/2 zakje verse tijm (a 15 g)
100 g zachte geitenkaas (chèvre de bellay of Bettine blanc), zonder korst
1 bosuitje, in ringetjes
versgemalen zwarte peper
4 kipfilets
100 g Ardennerham
25 g boter
1/2 pot gevogeltefond (a 380 ml)
1 eetlepel vloeibare honing
1 eetlepel Japanse sojasaus (of ketjap manis)

Bereiden :
Tijmblaadjes van takjes rissen en fijner hakken. In kom geitenkaas fijnprakken en mengen met bosuitjes, helft van tijm en peper naar smaak. Elke kipfilet overlangs diep insnijden en ontstane holte vullen met kwart van geitenkaasmengsel. Inkeping goed dichtdrukken en kipfilets strak in plakken ham wikkelen.
In koekenpan boter verhitten en kipfilets op matig vuur in ca. 25 min. goudbruin en gaar bakken, regelmatig keren. Kipfilets op warm bord leggen en warmhouden onder aluminiumfolie. Fond, honing, sojasaus en rest van tijm door bakvet roeren. Aanbaksels losroeren en op hoog vuur 5 min. inkoken tot gebonden jus. Op smaak brengen met zout en peper. Kipfilets op vier warme borden leggen en jus erover scheppen.
Lekker met stoomgroentemix en gebakken aardappels.

Wij vonden de stoomgroentenmix niet zo heel erg lekker. Neem liever lekker verse peultjes en broccoli.

Bron : Allerhande 03-2005

Geen opmerkingen:

Curry met bloemkool en kip

  1   bloemkool   1   ui   250   gram   kipfilet  in blokjes 4   teentjes   knoflook   geperst 1   theelepel   geraspte gember 1   eetlepel ...