4 ons varkenshaas of filetlapjes 1 eetlepel bruine basterdsuiker 1 volle eetlepel cajunkruiden 2 uien 2 teentjes knoflook 1 papaja ½ rijpe mango (kan ook uit blik) 10 gr verse koriander 250 ml volle (Griekse) yoghurt zout - ca. 1 theelepel hot peppersauce - 3 eetlepels roerbakolie 50 gr pecannoten halve komkommer
Bereiding : Varkensvlees in reepjes snijden. In kom vlees omscheppen met suiker en cajunkruiden. Ui pellen en fijnsnipperen. Knoflook pellen en fijnhakken. Papaja halveren en evt pit van de mango verwijderen. Fruit schillen en in kleine blokjes snijden. Koriander fijnknippen en de komkommer raspen of heel klein snijden. De yoghurt, koriander, komkommer en 1 theelepel ui tot een sausje roeren. Op smaak brengen met zout en enkele druppels hot peppersauce. In wok olie verhitten. Pecannoten ca. 30 seconden roerbakken. Uit de wok scheppen. Vlees ca. 2 minuten op hoog vuur roerbakken. Ui en knoflook ca. 2 minuten al omscheppend meebakken. Papaja, mango en pecannoten erdoor roeren. Op smaak brengen met hot peppersauce. Serveren met de korianderyoghurt en geurige basmatirijst.
Bron : AH roerbakrecepten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten