09 april 2005

Tofu met paksoi

Vrijdag een receptje uit een IKEA kookboek genomen : vegetarisch.
Het is best lekker, maar zal geen favoriet worden van mij. Je kan hoeveelheden naar eigen idee nemen.
Je hebt nodig :
1 verpakking tofu, paksoi in repen (ik heb gewone en Shanghai paksoi door elkaar genomen) 1 of 2 uien, currypasta (Tandoori of red curry) knoflook, rood pepertje, blikje cocosmelk, 2 eetlepels geroosterde amandelen, olie, hot peppersaus en 2 eetlepels gehakte koriander.
Bereiding :
Vermeng 4 eetlepels pasta met 2 eetlepels olie en smeer de in plakjes gesneden tofu hiermee in.
Bak deze in olie een paar minuten, schep ze uit de pan en laat deze uitlekken op keukenpapier. In dezelfde wadjan of pan de uienringen, de gehakte knoflook en het pepertje 3 minuten fruiten. Vervolgens de paksoi erbij doen en 5 minuten op hoog vuur roerbakken. Daarna 3/4 blikje cocosmelk toevoegen en wat druppels hot peppersaus toevoegen. Op het laatst de tofu, de amandels en koriander erbij doen.
Niet meer koken.

Serveren met basmatirijst of noedels (Conimex) Een komkommersalade is aan te bevelen om hierbij te eten.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...