12 april 2005

Karbonaadjes met spek en appel


Ingrediƫnten :
Per persoon 1 ribkarbonade (max 4 per recept)
50 g boter
2 kleine appels
zelf extra erbij gedaan : 2 paprika's in blokjes
100 g gerookte spekreepjes (duobakje a 200 g)
1 ui, fijngesneden
4 eetlepels mosterd (grove)
30 g paneermeel

Bereiden :
Oven voorverwarmen op 175 °C. Karbonades droogdeppen en met zout en peper bestrooien. Helft van boter in koekenpan smelten en karbonades op hoog vuur 3 min. per kant aanbraden. Appels schillen en in stukjes snijden. Karbonades op bord leggen en iets laten afkoelen. In achtergebleven bakvet spekjes krokant uitbakken. Ui en appel toevoegen en 3 min. al omscheppend meebakken. Karbonades aan beide kanten met mosterd bestrijken en naast elkaar in ingevette ovenschaal leggen.
Spek-appelmengsel over karbonades scheppen en bestrooien met paneermeel. Rest van boter in piepkleine blokjes snijden, hier en daar op paneermeel leggen. Ovenschaal 15-20 min. in midden van oven zetten, tot karbonades gaar zijn en bovenkant goudbruin is.

Lekker met witlof en gekookte aardappels of aardappelpuree (Celavite heeft een kant- en klaarproduct in de koeling, voor als je geen zin hebt om deze zelf te maken)

Bron : Allerhande april 2005

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...