16 april 2005

Appelontbijt

Ingredienten :

2 appels, sap van een sinaasappel, 1 eetl. honing, circa 2 dl yoghurt ontbijtgranen naar keuze (cornflakes, muesli, rice crispies enz.)

Bereiding :

Schil één van de appels en snijd deze zonder het klokhuis in blokjes. Doe hem in een kom en zet afgedekt 1 tot 2 minuten op de hoogste stand in de magnetron. Laat de appelmoes afkoelen. Snijd intussen de andere gewassen appel met de schil in blokjes en bedruppel die met het sinaasappelsap. Schep ze met de honing door de appelmoes. Verdeel het appelmengsel over twee schaaltjes en giet er de yoghurt over. Dek af met de ontbijtgranen en serveer meteen. Tip: Vervang de rauwe appelblokjes door in plakjes gesneden banaan.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...