27 september 2006

Weekmenu volgens Appie - de donderdag

Kabeljauw met een amandelkorstje en bloemkool



Ingrediƫnten :
1 bloemkool, in roosjes
2 bakken aardappelpuree (koelvers, a 450 g)
4 visfilets (diepvries), ontdooid
1 ei, losgeklopt
1 zakje amandelschaafsel (55 g)
1 theelepel (versgeraspte) nootmuskaat
2 eetlepels olijfolie (extra vierge)

Bereiden :
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de bloemkoolroosjes in een aparte pan in weinig water met zout in 15 minuten beetgaar. Doe de aardappelpuree over in een vuurvaste schaal en verwarm de puree 15 minuten in het midden van de oven. Houd warm onder aluminiumfolie, maar laat de oven aan. Dep de koolvisfilets droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout en peper. Leg de vis op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met het ei. Strooi het amandelschaafsel over de vis en druk licht aan. Zet de koolvisfilets in de oven en bak ze in 10 minuten gaar met een goudbruin korstje. Giet de bloemkool af. Meng de nootmuskaat met de olijfolie en besprenkel de bloemkool met de nootmuskaatolie. Verdeel de koolvis over vier borden en schep de puree en bloemkool ernaast.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...