06 oktober 2005

Zaterdag tosti-dag

Krentenbol panini :



Ingrediënten :
1 krentenbol * 3-4 geschaafde plakjes Hollandse geitenkaas * enkele partjes sinaasappel * blaadjes verse koriander

Bereiding :
Snijd een krentenbol open en beleg de onderkant met 2-3 geschaafde plakjes Hollandse geitenkaas. Leg hierop een plak of enkele partjes sinaasappel – en als je dat lekker vindt een paar blaadjes verse koriander – en dek dit weer af met 1-2 plakjes geitenkaas. Leg de bovenkant van de krentenbol erop en bak de panini in een contactgrill of tostiapparaat knapperig bruin. Bereidingstijd: ca. 5-8 minuten

Tip: De krentenbol panini is natuurlijk ook verschrikkelijk lekker met gewone kaas en plakjes appel of een schijf ananas.


Volkoren tosti met rookvlees en banaan :



Ingrediënten :
2 sneetjes volkorenbrood * boter of margarine * 1 plak gesneden jonge kaas * (1 eetlepel kerriesaus) * 2 plakjes rookvlees * 1/2 banaan in plakjes

Bereiding :
Bestrijk de sneetjes brood dun met boter. Snijd de korstjes van de kaas. Leg het plakje kaas op de onbesmeerde kant van een sneetje brood. Strijk de kerriesaus er eventueel over uit en leg de plakjes rookvlees en banaan erop. Dek het geheel af met het andere sneetje brood met de besmeerde kant naar buiten. Bak de tosti in een tosti-apparaat in enkele minuten goudbruin. Bereidingstijd: ca. 8 minuten.

Tip: deze tosti is ook lekker met ham, rauwe ham of gebraden kipfilet in plaats van rookvlees.


Panini pesto



Ingrediënten :
2 (bake off) petits pains * ca. 50 g (verse) basilicumpesto * 4 plakjes achterham *
1 bosuitje * 50 g jongbelegen Goudse kaas

Bereiding :
Neem voor 2 personen 2 (bake off) petits pains. Snijd de broodjes overlangs open. Bestrijk de snijvlakken met totaal ca. 50 g (verse) basilicumpesto. Beleg de onderkanten met totaal 4 plakjes achterham, 1 bosuitje in dunne ringetjes en 50 g jongbelegen Goudse kaas in dunne plakjes. Leg de bovenkanten van de broodjes er weer op en rooster ze tussen een hete contactgrill knapperig bruin of rooster ze mooi bruin in een hete grillpan. Keer ze halverwege. Bereidingstijd: ca. 10 minuten

Fotografie : Voorlichtingsbureau Brood

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...