04 oktober 2005

Kaneelfingers

Variatie op de USA French toast, of de oudhollandse wentelteefjes.

Ingredienten :
2 sneetjes witbrood of rozijnenbrood
1 ei
1 eetlepel suiker
½ eetlepel kaneel
125 ml melk
15 g boter

Bereidingswijze :
Snijd voor 2 personen 2 sneetjes wit brood of rozijnenbrood elk in 3 lange repen. Klop in een diep bord 1 ei los met 1 eetlepel suiker, ½ eetlepel kaneel en 125 ml melk. Wentel de repen brood erdoor en laat ze in het mengsel liggen tot al het vocht is opgezogen. Verhit 15 g boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kaneelfingers in 2-3 minuten knapperig bruin, keer ze halverwege.

Tip: Doe het eens anders en bestrijk de repen brood met zachte boter vermengd met kaneel en citroenrasp en bak ze in een hete grillpan mooi bruin.

Voor meer French Toast recepten klik hier
Voor de juiste techniek voor French Toast en nog meer recepten voor "an American Breakfast" klik dan hier

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...