21 augustus 2005

Bosvruchtenpudding

Tijdens een gezellig etentje heet het bosvruchtenpudding, maar met de Kerst heet 'ie woudvruchtenparfait!!

Ingredienten :
6 blaadjes gelatine
2 eieren gesplitst
1 pot bosvruchtenjam a 450 gr.
3 dl. slagroom

Bereiding :
De gelatine 10 min. in koud water weken. Eierdooiers met de jam goed roeren. Eiwitten stijfslaan. Slagroom stijfkloppen. Gelatine uitknijpen en met wat water op laag vuur laten smelten. Gelatine door jammengsel roeren. Eerst de slagroom en dan het eiwit door het jammengsel roeren. Puddingvorm van 5dl. met koud water omspoelen en vullen met mengsel. De vorm 2-3 uur in de koelkast zetten. Puddin vlak voor serveren storten op platte schaal. Pudding garneren met bosvruchten. Tegenwoordig heb je dat ook in de vriezer.

Met dank aan Petra Schoon

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...