13 april 2005

Nasi Keboeli met roerei en lenteui



Ingrediënten :
1 pak Lassie Nasi Keboeli, 3 eieren, 2 lente-uitjes in dunne ringen
2 theelepels sesamzaad, 3 eetlepels olie, 1 rode ui fijngesnipperd
1 teentje knoflook geperst, 1 rode peper van zaad ontdaan en fijngehakt
klein scheutje ketjap
150 g peultjes en 125 g champignons in plakjes

Bereiding :
1. Doe de inhoud van het pakje Lassie Nasi Keboeli in een pan en voeg 550 ml koud water toe. Plaats een deksel op de pan en breng het geheel goed aan de kook. Als het water kookt de warmtebron zachter zetten zodat het water net aan de kook blijft.
2. Laat de rijst met nasikruiden 10 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren, zodat de nasikruiden goed in de rijst kunnen trekken. Haal daarna de rijst van de warmtebron (afgieten is niet nodig) en laat deze met het deksel op de pan nog 5 minuten nagaren. Klop intussen in een kom de eieren met lente-uitjes, sesamzaad, peper en zout door elkaar. Verhit 2 eetlepels olie in de wok en verwarm het eimengsel al roerende op middelhoog vuur tot het ei gestold is. Schep het roerei uit de wok.
3. Verhit de overige olie in de wok (of een hapjespan) en roerbak de ui, knoflook, rode peper, peultjes en champignons 3 minuten op hoog vuur.
4. Schep de gekruide rijst, ketjap en het roerei in de wok en meng het geheel goed. De Nasi Keboeli met roerei en lente-ui is klaar.

Bron : Lassie.nl

Geen opmerkingen:

Vandaag uit de slowcooker : rodekool

Ingrediënten :  rode kool (een kleine of een halve grote kool),  1 ons roomboter in blokjes,  75   ml   bessensap , scheutje azijn, scheutj...