12 april 2005
Karbonaadjes met spek en appel
Ingrediƫnten :
Per persoon 1 ribkarbonade (max 4 per recept)
50 g boter
2 kleine appels
zelf extra erbij gedaan : 2 paprika's in blokjes
100 g gerookte spekreepjes (duobakje a 200 g)
1 ui, fijngesneden
4 eetlepels mosterd (grove)
30 g paneermeel
Bereiden :
Oven voorverwarmen op 175 °C. Karbonades droogdeppen en met zout en peper bestrooien. Helft van boter in koekenpan smelten en karbonades op hoog vuur 3 min. per kant aanbraden. Appels schillen en in stukjes snijden. Karbonades op bord leggen en iets laten afkoelen. In achtergebleven bakvet spekjes krokant uitbakken. Ui en appel toevoegen en 3 min. al omscheppend meebakken. Karbonades aan beide kanten met mosterd bestrijken en naast elkaar in ingevette ovenschaal leggen.
Spek-appelmengsel over karbonades scheppen en bestrooien met paneermeel. Rest van boter in piepkleine blokjes snijden, hier en daar op paneermeel leggen. Ovenschaal 15-20 min. in midden van oven zetten, tot karbonades gaar zijn en bovenkant goudbruin is.
Lekker met witlof en gekookte aardappels of aardappelpuree (Celavite heeft een kant- en klaarproduct in de koeling, voor als je geen zin hebt om deze zelf te maken)
Bron : Allerhande april 2005
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Appelcake uit de Russell Hobbs
Wat heb je nodig : 3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...
-
We hebben al een tijdje geen vis gegeten, dus het is hoogtijd om een receptje op te duikelen voor morgen (maandag). Het is een gemakkelijk r...
-
In een artikel over Paul de Leeuw vond ik onderstaand recept wat zijn schoonmoeder altijd maakte, net weer iets anders als mijn eigen recept...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten