19 maart 2011

Aziatisch menuutje

Bahmi pinda-paksoi

Ingrediënten :
1 zak (250 g) Chinese eiermie
1 paksoi
2 rode uien
wokolie
2 tl Conimex Sambal Oelek
1 zakje Conimex Kruidenmix voor Bahmi
ketjap manis
150 g taugé
150 g gezouten pinda’s

Bereiding :
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Snij de paksoi in repen. Pel en snij de uien in halve ringen. Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de uien en sambal 2 minuten. Voeg de paksoi toe en wok deze 3 minuten mee. Roer de kruidenmix erdoor. Voeg een flinke scheut ketjap, de mie, taugé en de helft van de pinda’s toe en warm goed door. Verdeel de bahmi over 4 grote borden en bestrooi met de rest van de pinda’s.

Vispakketjes met geurige kruiden.

Ingrediënten :
600 gr roodbaarsfilet
1,5 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
1/2 zakje verse koriander
2 bosuitjes, in ringetjes
1 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
100 gr zachte roomboter
sap van 1/2 citroen
4 stukken aluminiumfolie van ca. 30 cm

Bereiding :
Verdeel de roodbaarsfilet en 4 gelijke stukken en strooi er zout en peper over. Leg de vis op de stukken folie. Verwijder de buitenste bladeren van de sereh en snijd de kern in kleine stukjes.
Maal in een keukenmachine de sereh met de gember, koriander, bosui, chilipeper en knoflook fijn. Schep het mengsel in een kom en meng er de boter, citroensap en wat zout door.
Verdeel de boter in 4 gelijke porties en bestrijk de vis hiermee. Vouw de vispakketjes en leg ze tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 gr C. Leg de vispakketjes op de bakplaat en stoof ze in 20 minuten gaar.

Komkommersalade
1,5 komkommer, rijstazijn, rood pepertje, suiker, zout, peper, scheutje ketjap. Komkommer snijden in boogjes en mengen met de ingrediënten naar smaak. 's Morgens al maken dan is hij het lekkerst.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...