27 september 2006

Weekmenu volgens Appie - de zondag

Indische kip met rijst en boontjes



Ingrediƫnten :
300 g pandanrijst
1 zakje boemboe ajam smoor
2 eetlepels zonnebloemolie
4 kipfilets, in blokjes
1 blik tomatenblokjes (400 g)
300 g sperziebonen (diepvries)
2 eetlepels gembersiroop
4 eetlepels gebakken uitjes

Bereiden :
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit de boemboe in de zonnebloemolie. Voeg de kipfilets toe en bak ze rondom even aan. Voeg de tomatenblokjes met het vocht toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip met de deksel schuin op de pan in 15 minuten zachtjes verder gaar. Breng op smaak met zout en peper. Roer de bevroren sperziebonen door de kipschotel en kook ze nog 5 minuten mee. Schep de sperziebonen in een warme schaal om met de gembersiroop en zout en peper naar smaak. Serveer de Indische kip met de geurige pandanrijst en bestrooi met de gebakken uitjes.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...