26 september 2006

Weekmenu volgens Appie - de maandag

Karbonade en herfstsalade met peer



Ingrediƫnten :
4 eetlepels olijfolie
4 ribkarbonades
250 g champignons, in plakjes
1 duopak panklare krieltjes (700 g)
1 zak slamelange (200 g)
2 eetlepels rode-wijnazijn
1 stevige handpeer, geschild en in schijfjes
50 g gepelde walnoten, in stukjes

Bereiden :
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en bak de karbonades op hoog vuur aan beide kanten bruin aan. Voeg de champignons toe, draai het vuur laag en bak de karbonades en de champignons in 5 minuten per kant gaar. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en bak de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de pan van het vuur en schep de slamelange, wijnazijn, zout en peper naar smaak door de krieltjes. Verdeel de lauwwarme salade over de borden en garneer met de schijfjes peer en de walnoot. Leg de karbonade met de champignons erbij op de borden en serveer direct, zodat de sla knapperig blijft.

Noot van ervaring : je moet heel snel de sla er door doen, want anders heb je niks meer over, dus neem gerust extra sla bij de boodschappen.

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...