20 augustus 2006

Kookclub editie 7 - Mexico - Cor




Mexican vegetable soup with tortilla chips
600 g tomaten, in stukjes
2 worteltjes
1 aardappel
onsje peultjes in reepjes
1 courgettes
4 eetlepels olie
1 eetlepel Mexicaanse kruiden (Tacokruiden)
100 g cheddarkaas geraspt
1 ui, gesnipperd
5 tenen knoflook, gesnipperd
3 theel chilipoeder
1 theel komijnpoeder
1 eetlepel jalapenopeper reepjes (uit pot) of 1 rode peper, in reepjes
1 blikje mais (netto 150 g)
1 liter kippenbouillon
2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
Bereiding: Verhit de olie in een dikke braadpan, voeg de knoflook en ui toe en bak tot ze glazig zijn, voeg de kruiden toe. Erbij de wortel, tomaten, aardappel en courgette ongeveer 2 minuten meefruiten. Voeg de bouillon toe, 10/15 minuten met het deksel op de pan koken tot de groenten zacht zijn. Voeg vervolgens de mais, peultjes en de pepertjes toe en sudder nog zachtjes ongeveer 10 minuten. Naar smaak peper en zout erbij. De soep smaakt nog beter als je een avond tevoren deze bereidt.



Serveren: Garneer de soep met verse koriander (flink wat) tortillachips en een lepeltje salsasaus. Kaasstengels of kaas/ui stokbrood maakt het af.


Michoacan Beef is een andere benaming voor chili die ik al eerder maakte. Het recept vind je hier. In dit recept wordt mexicaanse rijst erbij gegeten maar dit keer heeft Cor gekozen voor gestoomde wilde en witte rijst, kidneybonen met koriander en guacamole.

De salsa uit dit gerecht is gebruikt door de salade, aangevuld met stukje kipfilet (krokant gebakken) tortillachipjes, jalopenopepers, extra komkommer en tomaat.



Drumsticks met salsa, daarvoor worden de drumsticks gekruid mat tacokruiden, aangebraden op het vuur en vervolgens een halfuurtje gegaard in de oven. Het bakvet wordt gezeefd een op smaak gemaakt met limoensap, blokjes paprika en rode ui.

Het dessert was gemaakt van een paar bollen 3-chocolade-ijs van Hertog, met als garnituur gepureerde nectarines met wat diksap, aardbeien en een toef slagroom.



Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...