07 juni 2006

Wilde rijstsalade

Een lekkere salade voor bij barbeque of grill

Nodig :
150 gram wilde rijst, gekookt vlak voor de bereiding van de dressing
200 gram kalkoenfilet, in reepjes
8 plakjes ontbijtspek, in dunne reepjes
2 stengels bleekselderij, zonder draden en flinterdun gesneden
4 schijven ananas, in stukjes
50 gram hazelnoten, geroosterd
1/4 krop ijsbergsla, in dunne reepjes
3/4 dl olie
3/4 dl sinasappelsap
3 theelepels grove mosterd
1 eetlepel limoensap
1/2 theelepel kerriepoeder
peper en zout

Bereiding :
Bestrooi de kalkoenreepjes met kerrie en zout. Verhit de helft van de olie en bak ze rondom bruin. Bak het ontbijtspek mee met de kalkoen tot de spekjes knapperig zijn. Haal alles met een schuimspaan eruit en laat het uitlekken op keukenpapier. Wat over is van het vet in een schaal doen en daarbij de resterende olie, moster, limoensap en het sinasappelsap. Giet de nog warme rijst door de saus. Tot slot de kalkoen, het spek, de bleekselderij en ananas erbij doen. Maak de salade op smaak met zout en peper en laat alles minimaal een uur staan voor de smaak om in te trekken.
Serveren : schep de ijsbergsla en hazelnoten erdoor.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...