20 juni 2006

Sinasappel pannacotta's met cranberrysaus

Arancia panna cotte con salsa di mirtilli

Ingrediënten :
200 ml slagroom
200 ml halfvette crème fraîche
50 ml sinaasappelsap
1 zakje vanillesuiker
5 el poedersuiker
2 blaadjes gelatine·
2 el fijngeraspte sinaasappelschil

Voor de saus :
200 ml sinaasappelsap
2 el Bertolli Aceto Balsamico di Modena·
75 g cranberry's
5 el suiker
kegelvormige vormpjes

Bereiding :
Week de gelatine in koud water. Breng in een pan de crème fraîche met de vanillesuiker aan de kook en laat het een aantal minuten inkoken. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en roer de blaadjes vervolgens door de crème fraîche in de pan tot ze zijn opgelost. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en sinaasappelrasp. Roer de crème fraîche en de 50 ml sinaasappelsap vervolgens door de slagroom. Giet dit mengsel in vier kleine kegelvormige vormpjes, of gebruik er espressokopjes voor. Zet de vormpjes een halve dag in de koelkast om op te stijven. Panna cotta's moeten een beetje lobbig blijven maar wel hun vorm behouden.
Laat voor de saus de 200 ml sinaasappelsap met de cranberry's, de balsamicoazijn en de suiker ongeveer 10 minuten koken, tot de cranberry's zacht zijn. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat suiker toe. Pureer dit tot slot met een staafmixer en laat de sausdan afkoelen. Stort de puddinkjes. Houd de vormpjes hiervoor heel even onder een warme kraan, plaats er een bordje bovenop, draai vorm en bordje tegelijk om en laat de panna cotta rustig loskomen. Giet de saus er mooi omheen en serveer direct!

Met dank aan Bertolli

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...