21 juni 2006

Mangochutney

Nodig :
400 gram mango
50 gram geraspte gemberwortel
4 eetlepels citroensap
2 eetlepels gembersiroop
0,5 dl azijn
400 gram suiker
snufje kerrie (scherp)
1/2 theelepel nootmuskaat
1 theelepel garam masala

Bereiding :
Mango schillen en het vruchtvlees rond de pit afsnijden en fijnmalen. De gemberwortel met de mango tot moes pureren en de gembersiroop erdoor roeren. Verwarm in een wok de azijn en de suiker al roerende. Laten inkoken tot een stroperige massa. Voeg de moes met de kerrie, nootmuskaat en garam masala toe. Laat alles doorkoken tot een mooie dikke saus ontstaat. Af laten koelen en in de koelkast bewaren.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...