14 april 2006

Brownies met dadels en walnoten

Deze luxe brownies krijgen een extra smaakje door de toevoeging van ahornsiroop.

Nodig :
200 gr extra bittere chocolade in stukjes
175 gr boter of margarine
200 gr bloem
1 eetl bakpoeder gezeefd
200 gr lichtbruine basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
snuf zout
4 eieren
1 dl ahornsiroop
100-150 gr walnoten, grof gehakt
100 gr dadels, ontpit en in reepjes
brownievorm van 24x24 cm, ingevet

Bereiding :
Verwarm de oven voor op 175 grC. Zet een grote pan op het vuur met een laagje water en hang daarin een ruime kom (niet het water rakend) Als het water kookt het vuur uitzetten en de boter en chocolade erin doen en laten smelten onder af en toe roeren.
Meng de bloem met het bakpoeder, basterdsuiker, vanillesuiker en het zout en roer goed door. Klop de eieren erdoor zodat eht een glad beslag wordt. Voeg ahornsiroop en het gesmoloten boter-chocolademengsel toe, nogmaals goed mengen. Als laatse de noten en dadels erbij en giet het in de vorm.
Bak de brownies in 40-45 minuten gaar. Laat ze 10 minuten afkoelen en snij ze in stukjes naar eigen smaak.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...