01 maart 2006

Teriyaki groentennoedels met kipreepjes

Benodigdheden :
zout of Conimex Ketjap Asin
1 zak (250 g) Conimex Wok Noedels
400 g kipfilet
Conimex Teriyaki Saus
1 sinaasappel
Conimex Wok Olie
2 pakken (800 g) oosterse roerbakgroenten
4 eetlepels fijngeknipte bieslook

Bereiding :
Breng in een ruime pan een flinke laag water (eventueel met wat zout of een scheutje ketjap asin) aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.Snijd de kipfilet in lange repen en meng ze met 3 eetlepels teriyaki saus.Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil boven de kip. Pers de sinaasappel uit en voeg 2 eetlepels sap aan de kip toe. Goed mengen en vervolgens 5 minuten laten staan.Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de kip 3 minuten.Wok vervolgens de groenten 5 minuten mee.Voeg 6 eetlepels teriyaki saus toe en knijp er nog wat sinaasappelsap boven uit (ca. 2 eetlepels).Voeg de noedels en de helft van de bieslook toe en wok nog eens 2 minuten.Schep het gerecht op borden of in kommen en strooi de rest van de bieslook erover.

Op tafel :
Zet gebakken uitjes en versgehakte koriander op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook:
Vervang de kip door kalkoen of tofu en gebruik eventueel oestersaus in plaats van teriyaki saus.

Zet een compleet menu op tafel :
Lekker vooraf Vietnamese slarolletjes met dip en
gemberyoghurt met cashewnoten toe.

Wetenswaardigheden over wokken

Bron : Conimex

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...