29 januari 2006
Romige tagliatelle met spekjes
Ingrediƫnten:
300 g tagliatelle
2 eetlepels olijfolie
300 g bakbacon, in reepjes
5 eierdooiers, losgeklopt
125 ml slagroom
50 g pittige kaas (bijv. grana padano), geraspt
25 g roomboter, in stukjes
1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngesneden
versgemalen peper en zeezout
Bereiden :
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de baconreepjes bruin en knapperig.
Klop intussen de eierdooiers los met de slagroom en de helft van de geraspte kaas.
Giet de tagliatelle af. Draai het vuur uit onder de bacon en roer het roommengsel erdoor. Doe nu de warme tagliatelle erbij en schep voorzichtig om, zodat het roommengsel rond alle slierten stolt. Roer vervolgens de klontjes boter erdoor.
Bestrooi het gerecht met de peterselie en de rest van de kaas. Breng het geheel op smaak met grof gemalen peper en zeezout.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Appelcake uit de Russell Hobbs
Wat heb je nodig : 3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...
-
We hebben al een tijdje geen vis gegeten, dus het is hoogtijd om een receptje op te duikelen voor morgen (maandag). Het is een gemakkelijk r...
-
In een artikel over Paul de Leeuw vond ik onderstaand recept wat zijn schoonmoeder altijd maakte, net weer iets anders als mijn eigen recept...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten