29 januari 2006

Kabeljauw met wortelpuree



Ingrediƫnten :
100 g wilde en witte rijst
2 eetlepels roerbakolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
300 g winterpeen, in blokjes
250 g kabeljauwfilet, in 4 gelijke stukken
citroenpeper
1/2 zakje verse koriander (a 15 g), fijngehakt
Materialen
staafmixer of keukenmachine

Bereiden :
Rijst gaarkoken volgens aanwijzing op verpakking. In pan olie verhitten en ui en knoflook zachtjes bakken. Wortel 3 min. meebakken, dan 50 ml water en wat zout toevoegen. Wortel afgedekt in 15 min. op laag vuur gaarstoven. Vis inwrijven met zout en royaal citroenpeper erboven malen. Vis in magnetronschaal leggen en afgedekt 5 min. in magnetron verwarmen op 500 watt. Daarna 5 min. laten nagaren. Vis in 8-10 min. gaarstomen in stoompan kan ook. Met staafmixer of in keukenmachine wortel met stoofvocht pureren. Helft van koriander door puree roeren en op smaak brengen met zout en peper. Gare rijst in 2 kopjes scheppen, goed aandrukken en elk boven bord keren. Wortelpuree over twee borden verdelen en vis erop leggen. Rest van koriander erover strooien.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...