01 november 2005

Warme chocodrankjes voor herfstige avonden

Hete melk met smeltende chocolade
Verwarm melk in een niet te hoge beker of glas 1-2 minuten in de magnetron, totdat de melk net niet kookt. Zet een klein reepje (melk)chocolade (25 gram) in de melk. Laat het reepje langzaam smelten en roer dan de melk om.

Witte chocolademelk met saffraanslagroom
Week een paar draadjes saffraan kort in een paar eetlepels koude of warme melk. Rasp 100 gram witte chocolade. Sla 125 ml slagroom stijf met 1 eetlepel suiker en de geweekte saffraanblaadjes. Breng 750 ml melk aan de kook, neem de pan van het vuur en los de geraspte chocolade al roerend op in de warme melk. Verdeel de chocolademelk over vier glazen en schep de saffraanslagroom erop.

Spekjesmelk met witte chocolade
Rasp 50 gram witte chocolade. Breng een halve liter volle melk net niet aan de kook. Voeg 2 fijngesneden rozegele snoepspekjes toe en laat ze al roerend smelten. Neem de pan van het vuur en roer er de geraspte chocolade door. Voor 2 personen.

Chocolademelk met rozemarijn
Verwarm 1 liter volle melk met een klein takje rozemarijn gedurende 20 minuten op laag vuur, zodat de smaak kan intrekken. Ras 75 gram pure chocolade, liefst met een cacaopercentage van 70% of hoger. Neem de pan van het vuur, verwijder de rozemarijn en roer de geraspte chocolade door de rozemarijnmelk tot de chocolade geheel is opgelost. Voor 4 personen.

Amandelmelk
Roer voor 4 personen 1 zakje amandelschaafsel (45gram) door 1 liter melk. Breng de melk in een pan net niet aan de kook en laat het mengsel op zeer laag vuur 30 minuten intrekken. Zet een houten lepel in de pan, om overkoken te voorkomen. Zeef de melk en gooi het gekookte amandelschaafsel weg. Meng in een kommetje 2 eetlepels cacaopoeder met 3 eetlepels suiker en 1 eetlepel koude melk tot een glad papje. Voeg eventueel wat extra melk toe. Meng een scheut warme amandelmelk door het cacaopapje en schenk dit mengsel in de pan amandelmelk. Goed doorroeren.

Chocolademelk met whiskey
Roer in een magnetronbestendige beker 1 theelepel oploskoffie en 1 theelepel cacaopoeder om met 2 theelepels suiker. Roer dit met een beetje melk tot een glad papje. Schenk er nog 250 ml melk bij, roer goed door en verwarm de beker melk 1-2 minuten in de magnetron. Roer er tot slot een scheutje whisky door.

Warme witte-chocolademelk
(voor 4 personen)1,75 liter melk- 175 gram witte chocolade, in stukjes- 2 theelepels oploskoffie- slagroom- kaneel (of cacao) poeder
Breng de melk in een pan bijna aan de kook. Haal hem van het vuur af als er belletjes ontstaan langs de rand van de pan.Voeg de chocolade en de oploskoffie aan de melk toe. Roer totdat de chocolade is opgelost, en er een glas mengsel ontstaat.Giet de chocolademelk in 4 mokken, schep er een lepel slagroom op, en bestuif het met kaneel (of cacao) poeder.

Nog niet genoeg inspiratie klik dan hier

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...