Ingrediënten :·
5 eetlepels Olijfolie Extra Vergine
2 tenen knoflook, fijngehakt
500 g tomaten, in stukjes
2 eetlepels Pesto Genovese
1 eetlepel Balsamico azijn
4 kalfsschnitzels
1 bol mozzarella, in plakken
Bereiding :
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de knoflook tot het gaat geuren. Schep de stukjes tomaat en bak ze 2-3 minuten. Voeg 1.5 eetlepel pesto met de balsamicoazijn en 100 ml water toe en laat dit 10 minuten zachtjes sudderen. Wrijf de schnitzels in met zout en peper en bestrijk ze dun met wat pesto. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de schnitzels 3 minuten, keer ze en leg de plakken mozzarella erop. Maal er wat zwarte peper boven en bak de schnitzels in nog 3-4 minuten zachtjes gaar en laat de mozzarella smelten. Pureer de tomaten met de staafmixer tot een gladde saus. Serveer de kalfsschnitzels met mozzarella op warme borden met wat tomatensaus erover. Lekker met spaghetti en een frisse salade.
Bron : Bertolli
Geen opmerkingen:
Een reactie posten