07 augustus 2005

Spinazietaart en ijstoetje



Ingrediënten :
1 pak deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
2 pakken bladspinazie (diepvries, a 450 g), ontdooid
2 teentjes knoflook uit de knijper
100 g rauwe ham in brede repen
100 g blauwaderkaas (bijv. Danisch blue)
3 eieren
100 ml slagroom

Materialen :
bakplaat (30 x 35 cm), ingevet

Bereiden :
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Deegplakjes op ingevette bakplaat leggen en naden goed dichtdrukken. Randen twee keer terugvouwen zodat opstaand randje ontstaat. Spinazie in zeef goed laten uitlekken en met lepel zo veel mogelijk vocht eruit drukken. Spinazie vermengen met de knoflook en over deegbodem verdelen. Ham op spinazie leggen en kaas erboven verkruimelen. Eieren met room, zout en peper naar smaak loskloppen en over taart schenken. Bakplaat 1 richel onder midden van oven schuiven en in taart in 25-30 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven nemen en warm of op kamertemperatuur serveren.

IJstoetje :

Verdeel over een aantal mooie glazen (1 p.p.) schoongemaakt vers rood fruit naar keuze wat een kwartiertje heeft gestaan met wat vanillesuiker.
Neem Exellent Strawberry Cheesecake Icecream van AH of van Haagen Dazs en leg op de vulling een grote bol ijs.



Dit recept is uit de Allerhande van augustus 2005. Klik voor nog meer heerlijke ijsrecepten op de link van Haagen Dazs.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...