08 augustus 2005

Spinazie variatie

Voor de broodnodige vitamientjes, nog wat spinazie recepten :

Kipfiletrolletje met een Italiaans tintje :

Per persoon een goed platgeslagen kipfilet, licht bestrooien met p&Z en een handje verse spinazie en een zongedroogd tomaatje erop. Kipfilets strak oprollen en vast zetten met een prikkertje. Rondom bakken in koekepan (6-8 min). Tomatenpuree en knoflook door boter roeren en even meebakken. Creme fraiche toevoegen en eventueel iets verdunnen met water. Rolletje nog een paar minuten laten doorsudderen. Verder alle spinazie even roerbakken, iets laten slinken. Saus op smaak maken met P&Z en basilicum erdoor roeren. Leg wat spinazie op het bord, daarop een kiprolletje en wat saus erover heen.
De hoeveelheden zijn niet vermeld in dit recept, moet je zelf even schatten.
Verse tagliatelli erbij met een tomatensalade.

Italiaanse wrap met spinazie en zalm :

Benodigdheden : voor 4 personen
1 pak Honig Wraps 2 teentjes verse knoflook 1 middelgrote ui (gesnipperd) 3 eetlepels olie 250g bladspinazie (vers) 50 g pijnboompitten 100 g pesto (groen) 100 g gerookte zalmsnippers

Verhit de olie in een koekenpan bak de knoflook en de gesnipperde ui kort aan, doe hier de spinazie bij en verhit dit geheel kort door. Snij het daarna op een plank grof met een mes. Rooster de pijnboompitten (of neem geroosterde) kort in de koekenpan tot ze bruin zijn. Doe de spinazie in een kom en meng er de pesto, zalm snippers en de pijnboompitten door. Vul de wraps met het spinaziemengsel, rol deze strak op en snijd ze in 3 stukjes.

Bron : Libelle kookforum (recepten beetje aangepast)

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...