20 augustus 2005

Mijn favoriete enchiladas

Boodschappen :



6 tarwe- of bloemtortillas; 1 blikje kidneybonen; 3 kipfilets; Jalapeno-pepertjes (potje Casa Fiesta); 2 vleestomaten; 1 rode paprika; bekertje creme fraiche; pakje gesneden kaas (bv Leerdammer); tomatenpuree; Mexicaanse kruiden (Casa Fiesta);

Voorbereiding:
Warm de oven voor op 200 graden. Kook de kipfilet in bouillon in 20 minuten gaar, laat deze afkoelen in de bouillon en snij ze in stukjes. Snij de tomaten en de paprika in kleine blokjes. Vet de ovenschaal in met boter. Laat de bonen uitlekken.

Bereidingswijze:
Vul elke tortilla op de volgende wijze en leg deze naast elkaar in de ovenschaal. Besmeer de tortilla met tomatenpuree. Strooi hierover wat kruiden naar smaak. Verdeel dan gelijkmatig de kip, tomaten, paprika en de bonen. Voeg pepertjes naar smaak toe. Verdeel erover enkele lepeltjes creme fraiche en een plakje kaas. Rol ze strak op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel hierover nog wat creme fraiche en bedek ze met plakjes kaas en schep wat bouillon erover. Bak ze in 20 tot 30 minuten lichtbruin.

Serveertips:
Serveer hierbij een salade van verschillende slasoorten met stukjes tomaat, komkommer, paprika en tortillachips. Voor de liefhebber nog wat extra pepertjes. Vergeet ook niet wat extra salsa-saus erbij te zetten.

Wijntip : Argentijnse rode wijn en voor de mannen een lekker Mexicaans biertje



Variatie :
- neem een potje Hak mexicaanse bonenmix
- bak de kipfilets
- neem verschillende kleuren paprika's met extra veel knoflook of diverse bonen

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...