14 augustus 2005

Kip Varna

Ingrediƫnten :
8 stukken kip naar keuze
snuifje tuim, vers en fijngehakt
40 gr boter
3 eetl arachideolie
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 uien, fijngehakt
zout en versgemalen peper
verse basilicumblaadjes voor de garnering

Voor de saus :
1,2 dl droge sherry
3 eetl tomatenpuree
enkele verse basilucumblaadjes
2 eetl witte wijnazijn
flinke snuf kristalsuiker
1 theel Franse mosterd
400 gr tomatenblokjes uit blik
225 gr champignons, gesneden

Bereiding :
Verwarm de oven voor op 180 gr.C. Bestrooi de kip met zou, peper en tijm. Verhit de boter en bak de kip goudbruin. Leg ze in een ovenschotel en houd ze warm. Bak in dezelfde pan de ui en knoflook tot de ui zacht is.
Voor de saus : meng de sherry, tomatenpuree, zout, peper, basilicum, azijn, suiker, mosterd en tomaten. Doe alles in een koekepan en breng het aan de kook. Temper het vuur en voeg de champignons toe. Op smaak brengen met evt nog meer suiker en/of azijn. Giet de suas over de kip en bak alles afgedekt in de oven 45-60 minuten.

Serveer het gerecht op gekookte rijst met een garnering van basilucum en tijm.

Bron : het Tomatenkookboek van Christine France

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...