20 augustus 2005

Hete kip van Ludy

Vandaag kreeg ik een smakelijk recept toegemaild. De komende week ga ik deze uitproberen, maar er was al een melding dat het echt lekker was, dus meteen geblogd.

Boodschappen :
voor 5 of 6 personen : Kipfilet, kleine eters 1, grote eters 2 stuks
peper en zout
sambal, klein potje gebruik 3/4 of helemaal (het is tenslotte hete kip)
1 eetl bruine basterdsuiker
1 lepeltje maizena in wat water om de saus te binden
boter
halve soepkom met halfom ketjap en water
teentje knoflook
flesje koksroom

Bereiding :
* Eerst de kip naar eigen smaak kruiden
* Boter laten smelten
* De helft van de sambal erbij doen
* De kip bruineren
* Kip uit de pan halen
* Grote eetlepel basterdsuiker erbij
* Teentje knoflook en evt de rest van de sambal
* Halve soepkom water en ketjap (samen een half)
* Kip terug in de pan en laten sudderen
* Voor het opdienen binden met maizena en koksroom.

Serveertips :
Dit is een heerlijk recept met rijst/frietjes, salade, erwtjes en vruchten (ananas of perzik).
En wat er ook lekker bij is, is natuurlijk een goed glas wijn.

Met dank aan Ludy Geurtsen

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...