19 augustus 2005

Curry op z'n Hollands

Als je Hollanse bloemkool een Indiaas smaakje geeft, zet je iets heel bijzonders op tafel (maar let op het is wel behoorlijk pittig !!)

Boodschappen :
1 bloemkool
zout en versgemalen peper
4 ribkarbonades
3 eetl roerbak- of arachideolie
3 sjalotjes
1 rode peper
2 eetl Indiase currypasta (potje) .. begin eerst met 1 eetl
2 dl yoghurt
1 theel maizena
3 eetl gehakte koriander (vers)
Pandanrijst of basmati.

Bereiding :
Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze met wat zou in 5 minuten beetgaar. Afgieten en afspoelen met koud water.
Bestrooi de karbonades met peper en bak ze in de helft van de olie goudbruin en gaar. Bestrooi ze dan met zout. Pel intussen de sjalotjes en snipper ze. Snijd de rode peper zonder de zaadjes in kleine ringetjes. Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de uitjes en pepertje, schep daarna de currypasta erdoor.
Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze ongeveer 5 minuten. Meng de maizena door de yoghurt en schep deze door de bloemkoolcurry.

Serveren :
Op een vrolijk gekleurd bord serveren met een grote bol rijst en de karbonades ernaast en bestrooi alles met veel koriander.

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...