Voor alle recepten wordt 1 kg kruimige aardappels gebruikt en de puree kan je naar eigen recept maken met warme ! melk, en boter of margarine. Neem geen koude melk, anders wordt het stijfselachtig.
De meeste recepten zijn uitermate geschikt als bijgerecht
Chilipeper en koriander
1 chilipeper in ringetjes (heet : laat de pitjes zitten) en een half bosje koriander
Witlof, geitenkaas en olijven
5 stronkjes rauwe witlof in reepjes, 10 groene en 10 zwarte olijven gehalveerd en 100 gr geitenkaas
Spitskool en grove mosterd
1/2 spitskool in reepjes en 2 eetl grove mosterd
Paksoi en shoarma
Bak 4oo gr shoarmavlees, uitgelekt gebruiken en 2 minuten in olie gebakken paksoi
Rucola, blauwe kaas en walnoten
100 gr rucola in reepjes, 50 gr gepelde walnoten en 100 gr blauwe kaas
Radijs en spekjes
Bak 150 gr spekjes uit en snij 2 bosjes radijsjes in plakjes
Spruitjes en chorizo (hoofdgerecht)
Kook 350 gr spruitjes en snij 150 gr chorizo in blokjes
Rode kool, andijvie en rauwe ui (hoofdgerecht)
1/2 rode kool en 1/2 krop andijvie in reepjes en 2 gesnipperde uien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten