29 augustus 2005

7 variaties op stamppot, alles behalve alledaags

Voor alle recepten wordt 1 kg kruimige aardappels gebruikt en de puree kan je naar eigen recept maken met warme ! melk, en boter of margarine. Neem geen koude melk, anders wordt het stijfselachtig.

De meeste recepten zijn uitermate geschikt als bijgerecht

Chilipeper en koriander
1 chilipeper in ringetjes (heet : laat de pitjes zitten) en een half bosje koriander

Witlof, geitenkaas en olijven
5 stronkjes rauwe witlof in reepjes, 10 groene en 10 zwarte olijven gehalveerd en 100 gr geitenkaas

Spitskool en grove mosterd
1/2 spitskool in reepjes en 2 eetl grove mosterd

Paksoi en shoarma
Bak 4oo gr shoarmavlees, uitgelekt gebruiken en 2 minuten in olie gebakken paksoi

Rucola, blauwe kaas en walnoten
100 gr rucola in reepjes, 50 gr gepelde walnoten en 100 gr blauwe kaas

Radijs en spekjes
Bak 150 gr spekjes uit en snij 2 bosjes radijsjes in plakjes

Spruitjes en chorizo (hoofdgerecht)
Kook 350 gr spruitjes en snij 150 gr chorizo in blokjes

Rode kool, andijvie en rauwe ui (hoofdgerecht)
1/2 rode kool en 1/2 krop andijvie in reepjes en 2 gesnipperde uien.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...